maanantai 6. elokuuta 2012

Ovia

Tänään saatiin valittua ulko-ovet ja ikkunat taloon. Tulossa ovat Pihlan mallistoa olevat ovet siniharmaina. Värivalinta aiheutti hetken värkkäämistä, sillä ovien viereen tulevat ikkunat eivät olisi välttämättä olleetkaan samaa sävyä Pihlan perusvärivalikoiman olko-ovien kanssa, joten nyt on sitten rautakaupassa hypätty tutkimassa Tikkurilan teollisuusvärikarttoja, onneksi hyvältä vaikuttava väri löytyi aika helposti ja tilaus saadaan lähtemään.

Suurempaa päänvaivaa aiheuttavat liukuovikiskot ja niiden laatu. Rautiassa käydessäni en löytänyt ovikiskoja ollenkaan, epäilen kyllä ettei  myyjä edes ymmärtänyt mitä kiskoja oikeen hain. K-raudan versio taas vaikutti aika heppaselta. Liukuovet ovat tulossa ainakin vaatesyvennyksiin, joita tulee kolmeen huoneeseen ja mahdollisesti myös kahteen makkariin. Kaappien ovet tulee mustaksi kuultomaalatuista osb-levyistä, joiden käsittelyn aloitin viikonloppuna, pieni homma mutta onpahan pois sitten loppuvaiheen työlistalta. Dekossa oli esitelty asuntomessujen Casa Forte -talo, jossa liukuovikiskot olivat Rautiasta, joten täytynee yrittää sieltä vielä uudelleen lehti mukana. Huomenna muuten selviää lattianvalun päivämäärä!

4 kommenttia:

  1. Otitteko ovenvieren ikkunan puu- vai alumiinikarmilla? Meille tulee sekä ovet että ikkunat valkoisena ja sävyeroa jäimme nyt miettimään. Sainkin nyt viimein laitettua edustajalle viestiä ja kyseltyä asiasta. Perusvalkoisen sävyjä on niin monta, että taitaa tulla melkoinen sillisalaatti.

    VastaaPoista
  2. En oo noihin juurikaan perehtynyt mutta toimituslistan mukaan alumiinikarmi pitäis olla. Appi muistaakseni oli sitä mieltä, että ehdottomasti kannattaa olla alumiinikarmi. Valkoisen kohdalla en tiedä, mutta muista väreistä pihlan edustaja oli sanonut että ei voi taata, että olisivat samaa sävyä, jollei erikseen teetä. Meillekkinn tulee muut ikkunat valkoisina mutta mies halusi siniset ovet, niin noi vierusikkunat tulee sitten myös sinisenä. Otin rautakaupasta eilen nipun erisävyisiä valkoisia ja siinäpä se valikoiminen sitten onkin, että löytää hyvän :)

    VastaaPoista
  3. itekki oon ihastellu sen Casa Forten liukuovikiskoja/mekanismeja ja yrittäny niitä metästää, ei vaan tunnu hyllytavarana missään olevan. jos oot jo löytäny nii olisinpa onnellinen jos kertosit millä nimellä ne tunnetaan? Rautiassa ei riittäny selittelyt asuntomessutalossa olleista kiskoista. :) mutkien kautta löysin blogiisi, mukava oli lukea rakennuskertomustanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie löysin paikallisesta Rautiasta nuo kiskot sattumalta kerran kun muuta olin etsimässä, siellä niitä ainakin siis on. Tais olla niinkin oudolla nimellä kuin oven rullavarsi tai jotain saman tapaista hassua. Starkissa noita oli myös mutta hinta oli huomattavasti kovempi tuohon Rautian hintaan nähden. Luulen et myyjät osaa paremmin neuvoa, jos menee Casa Forten ovikuvan kanssa kyselemään. Ei siis vielä olla hankittu noita kiskoja, kun väliseinien pystytys alkaa nyt viikonloppuna. Sullakin on kiva blogi :), joskus olen käynyt kurkkimassa siellä.

      Poista