keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Lattia

Meille tulee betonilattia lähes koko taloon. Alun alkaen halusin valkoisen lankkulattian, mutta asiaa selviteltyä alkoi vaikuttaa siltä, että lattialämmitys ja puu eivät oikeen sovi yhteen. Siispä oli keksittävä toinen keino saada valkoinen lattia. Aluksi betoni kävi mielessä, mutta kovuuden takia se hylättiin. Kuitenkaan muuta hyvää vaihtoehtoa ei tuntunut löytyvän (inhoan laminaattia). Siispä uudestaan betoniasian kimppuun. Betonilattioita on harvakseltaan vilahdellut sisustuslehdissä, mutta infoa toteutuksesta tuntuu löytyvän tosi vähän. Löysin kuitenkin jotain, aluksi mietimme epoksilattiaa, mutta se on aika kallis, sitten harkitsimme valun maalaamista betoluxilla tai vastaavalla mutta nyt näyttäisi siltä, että lattiaan tulee Mastertop -pinnoite. Mies olikin jo kysellyt tarjousta siitä.  Toivottavasti siitä tulee hyvä!

3 kommenttia:

  1. Meillekin suunnitellaan betonilattiaa, mutta emme ole vielä päässeet tutkimaan eri vaihtoehtoja. Olisi kiva tietää miksi olette päätymässä mastertop-pinnoitteiseen ja mikä lattialle on noin hinta-arvio per neliö.

    Onnea projektiinne! :)

    VastaaPoista
  2. Mastertopin valintaan vaikutti melkotavalla sen helppous, eli sen asentavat samat tyypit jotka valavat lattiankin. Appivanhemmilla on mastertop-lattia autotallissa ja se on säilynyt hyvännäköisenä kymmenkunta vuotta siellä, joten sen olettaisi kestävän lapsiperheessäkin:) Hintakaan ei ollut mielestämme paha jotain 25-30€/m2 valun kanssa. Noita mastertop-pinnoitettuja lattioitahan on vuosien varrella aina välillä vilahdellut sisustuslehdissä, joten voisi olettaa että se sopii ihan kohtuudella sisätiloihinkin perinteisten käyttöpaikkojen lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, sehän vaikuttaa tosi edulliselle vaihtoehdolle. Pitääkin ottaa selvää kuka täälläpäin noita tekee.

      Kiitos vinkistä!!

      Poista